marți, 31 iulie 2012

Sighișoara

Acest oraș este renumit pentru Cetatea Medievală aflată aici, fiind una dintre cele mai bine conservate cetăți din Estul Europei. Simbolul orașului este Turnul cu Ceas, ridicat între secolele XIII-XIV, în interiorul lui aflându-se Muzeul de Istorie.


La nivelul al cincilea al turnului pe fațada dinspre Orașul de Jos se adăpostește celebrul orologiu cu figurine, conceput în secolul al XVII-lea. Fiecare figurină reprezintă câte o zi a săptămânii, dar și un toboșar și un călău. Iar în nișa de pe fațada dinspre Cetate, lână orologiu, se mai află încă 4 figurine reprezentând zeița Păcii și un toboșar, în partea de jos, iar în partea de sus fiind figurinele reprezentând Justiția și Dreptatea.


Urcând până la nivelul al șaselea unde se află foișorul de unde ai o panoramă superbă asupra întregului oraș, pe marginile balustradelor apar plăcuțe pe care sunt precizate distanțele care separă Sighișoara de diferite orașe ale lumii. 

Tot de aici ai o vedere foarte bună asupra Turnului Cositorarilor, acesta fiind reconstruit de foarte multe ori și de fiecare dată i se modifica înfățișarea.


Alte turnuri care au rămas în picioare și în ziua de azi sunt:

Turnul Cizmarilor


Turnul Croitorilor:


Turnul Cojocarilor:


Turnul Măcelarilor:


Acestea și încă 3 turnuri la care nu am reușit să le fac poze din păcate. După o mică pauză de masă la unul dintre restaurantele Orașului de Jos, ne-am început din nou turul, iar de această dată am urcat mai sus, mai exact 175 de trepte prin ”tunelul” Scării Școlarilor.După acest mic urcuș am ajuns pe platoul de sus unde se află Biserica din Deal, fiind unul dintre cele mai importante monumente transilvănene în stil gotic.


Tot aici se mai află și Școala din Deal, ridicată în jurul anului 1564.


Lângă Biserica din Deal se află Cimitirul Evanghelic al orașului și capela acestuia.În apropierea Pieței Cetății se află 2 restaurante importante și foarte vizitate, acestea fiind:
Casa Vlad Dracul, în care se presupune că s-a născut Vlad Țepeș


și Casa cu Cerb, care este socotită ca fiind un ”exemplar de excepție al renașterii transilvănene”


Unul dintre faimoasele hoteluri din Sighișoara este ”Steaua”.Recomand vizitarea acestui minunat oraș, în special în perioada verii când are loc vestitul Festival Medieval, care atrage anual mii de turiști, atât români, cât și străini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu