joi, 21 martie 2013

Welcome to The North Cape. 71°10´21”De la Cercul Polar de Nord am pornit spre Nordkapp. Mai aveam undeva pe la 700 de km. Pe drum am întâlnit foarte mulți reni.


Totul în jur era verde și foarte liniștit, cu peisaje foarte frumoase.


Drumul era lung, cât vezi cu ochii și vălurit, iar pe de-o parte și de alta era numai pădure.


După mulți kilometri de condus am oprit într-o parcare la marginea unui lac.


Trebuie să menționez că ziua a început să fie din ce în ce mai lungă. Era ora 12 noaptea și afară era lumină. A doua zi dimineața am pornit iar la drum. Sunt foarte multe trasee prin pădure.
După o scurtă plimbare, ne-am pornit iar la drum. Am ajuns la Porsangerfjorden, de aici mai avem cam 300 de km.


După ce am traversat un tunel lung de aproximativ 6,9 km am ajuns pe insula Magerøya. Am plătit 239 NOK (aproximativ 30 euro). A început să se lase ceața, iar prin ea se vedea și Soarele.
În jurul orei 21:30 am ajuns la Nordkapp. Aici am plătit intrarea 705 NOK(aproximativ 85 euro) . Locul acesta are de toate: monumente, restaurante, muzeu, capelă, cinematograf, magazin de suveniruri. Din păcate chiar când am ajuns era un vânt destul de puternic și ceață foarte deasă. Din păcate nu vedea mare lucru. De-abia a doua zi a fost Soare.


”The Globe” este cel mai îndepărtat monument din Europa, acesta fiind și simbolul al Nordkapp.După ce ne-a bătut vântul și am îndurat ceva frig, am intrat înauntru și ne-am plimbat prin magazinul de suveniruri, de unde am cumpărat tot felul de lucruri. Poze cu suveniruri din magazin:De aici am mers la cinematograf unde la fiecare jumătate de oră rulează un film documentar despre Nordkapp. După aceea, printr-un tunel în care pe de-o parte și de alta sunt imagini tridimensionale despre istoria Nordkapp-ului. Pe la mijlocul tunelului se află Capela St. Johannes deschisă în anul 1990. Apoi, la sfârșitul tunelului este muzeul Thai, care a fost deschis în anul 1989 pentru a comemora vizita regelui Chulalongkorn din Thailanda, din anul 1907.


Aici se mai află cafeneaua North Cape, restaurantul Kompasset, Grotten Bar, Aurora Borealis Bar. Acestea  sunt amplasate într-o zonă cu o panoramă foarte frumoasă, cu vedere către ocean.


Cam atâta pentru prima zi. După ce ne-am pus să dormim, ce-i drept de abea am putut să adorm deoarece bătea un vânt de am crezut că ne mută rulota din loc, m-am trezit la un momentdat crezând că deja este dimineață, deoarece Soarele era sus pe cer, dar când m-am uitat la ceas era 3:48 dimineața. Nu mi-a venit să cred, lucru foarte neobișnuit pentru noi, pur și simplu am rămas fără cuvinte.


Dimineața vântul s-a mai potolit și am mers iar să facem poze, dacă tot era așa vreme frumoasă. Am fost la monumentul ”Children of the World”. Acesta a fost creat în anul 1989, după desenele realizate de șapte copii din diferite părți ale lumii, pentru a simboliza cooperarea, prietenia, speranța și bucuria  de peste toate granițele.


Iar statuia ”The Mothe and child” a fost sculptată de către Eva Rybakken.


Tot aici mai era si monumentul ”Regelui Oscar” pe care din păcate nu am reușit să îl fotografiez. Acesta a fost ridicat de către Regele Oscar al II-lea al Norvegiei și Suediei în anul 1873.
Cel mai nordic punct din Europa, iar în depărtare se vede ”Globul” .


Nordkapp este un loc minunat, care trebuie vizitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu