duminică, 18 ianuarie 2015

Thessaloniki

Thessaloniki


De câte ori am fost în Grecia, niciodată nu mi-am făcut timp sa vizitez orașul Salonic. Întotdeauna spuneam că data viitoare. Iar anul trecut, pe când să ne pornim spre casă, ne-am zis să oprim să-l vizităm. Bineînțeles că am început cu atracția principală a orașului, Turnul Alb. Acesta a fost construit la sfârșitul secolului al 15-lea, peste un vechi turn Bizantin, după ce orașul a fost sub stăpânire turcă. Turnul are 33.9 metri înălțime și are 6 etaje. În secolul al 19-lea turnul servea drept închisoare pentru cei care au primit pedeapsa capitală. Numele de ”Turnul Alb” a rămas din anul 1890, după ce a fost vopsit în alb de către un deținut, contra libertății sale.



Poți vizita turnul contra unei taxe de 3 euro.




Nu departe de Turnul Alb se află și Statuia lui Alexandru cel Mare.


După ce am vizitat turnul ne-am pornit spre Piața lui Aristotel.


 Orașul Salonic îi plin de străduțe înguste.



Un alt obiectiv frumos din Salonic este Turnul Trigoniou si Zidurile Bizantine.



Turnul Trigoniou este cel mai mare turn al fortăreței orașulu. Se presupune că a fost construit în a 2-a parte a secolului 15.



Construcția acestora se află într-un punct strategic al orașului cu o panoramă minunată asupra Mării.
Zidurile au fost construite între secolele 3 și 5, dar din păcate pe perioada secolelor 19 și 20 acesteau au fost distruse aproape în totalitate.

Vă spun sincer că nu mă mai săturam de  panorama aceasta și de liniștea din jur (față de celelalte părți ale orașului).








În apropiere de Turnul Alb am dat din greșeală peste o cofetărie cu prăjituri, baclava și înghețată absolut delicioase. De abea mă puteam  abține să nu cumpăr tot de acolo.

Konstandinidis Pastry Shop. 


Iar în final am făcut un turn al orașului cu autocarul. Discover Thessaloniki Sight by Sight. Costul unui bilet simplu este de 6 euro, iar dacă alegi opțiunea cu Hop on-hop off costul unul bilet este de 9 euro și te poți da jos la orice obiectiv vrei, iar când vine următorul autocar te poți urca înapoi. Turul se face la fiecare 40 de minute, iar durata traseului este de 70 minute. Mai primești un set de căști cadou din partea lor, iar comentariul traseului este redat în 8 limbi străine, printre care, bineînțeles, și limba română.


 Acest tur cu autocarul trece prin principalele obiective ale orașului, ca de exemplu: plecarea se face din fața Turnului Alb, se ajunge la Muzeul Arheologic,
Biserica Agia Sofia,


Biserica Agios Dimitrios


, Castelele Bizantine, Galerius Arch (Kamara), Piața lui Aristotel și Portul.



Salonic este un oraș minunat care merită vizitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu