duminică, 1 februarie 2015

Asprovalta

ASPROVALTA
Asprovalta este o stațiune situată în Golful Strimonikos, la aproximativ 80 km de Salonic. De data aceasta ne-am hotărât să alegem un loc diferit față de anii anteriori. Stațiunea este una liniștită, plină de turiști bulgari și macedonieni; români erau foarte puțini.


Atracția principală a stațiunii este Piața Alexandru cel Mare.

Vă spun sincer, plaja nu m-a prea impresionat deoarece era cam murdară și erau pietre cam măricele. La intrarea în apă trebuia să te chinui puțin deoarece era cam abruptă și plină de pietriș (te cam dureau tălpile).
Ce mi-a plăcut foarte mult este că plaja nu era aglomerată și era înconjurată de munți.

La categoria mâncare, stațiunea stă chiar bine. Vă recomand 2 restaurante care au o servire impecabilă si de mâncare nici nu am ce să vă povestesc, absolut delicioasă.

Unul ar fi restaurantul Κουτούκι του Νικόλα.Calamarii și caracatița au fost minunate. Prețul fiecărui preparat a fost de aproximativ 8 euro. 

Celălalt restaurant se numea Don Quijote.

Aici am mâncat cele mai bune paste și salate. Dar porțiile erau foarte mari. Salata de exemplu era adusă într-un bol mare de unde se puteau servi 2 persoane. Prețul unei salate era de 7 euro, iar al pastelor era de 9 euro. 

În concluzie, stațiunea este una interesantă, plină cu oameni prietenoși, unde măcar o dată se merită să mergi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu