joi, 30 aprilie 2015

Viena
      Una dintre cele mai frumoase orașe din Europa este Viena, capitala Austriei. Vă spun sincer că nu aveți cum să vă plictisiți în acest oraș, tot timpul găsești ceva nou de făcut și de vizitat, că îți petreci ziua într-un muzeu sau vizitând unul dintre renumitele palate, tot timpul vei părăsi orașul cu amintiri plăcute, cardul aparatului foto plin și dorința de a reveni.


      Cel mai vizitat și mai renumit loc este Palatul Schönbrunn. Acesta a fost reședința de vară a împărătesei Sisi. Soția împăratului Ferdinand al II-lea a ordonat în anul 1642, construirea palatului. Inițial a fost distrus în anul 1696 după asediul turcesc și a fost reamenajat de către Maria Theresia după anul 1743. În anul 1830 s-a născut împăratul Franz Joseph, soțul împărătesei Sisi. 
      Palatul Schonbrunn face parte din patrimoniul mondial UNESCO din anul 1996.
     Din cele 1441 de camere pot fi vizitate doar 45 de camere, prin programul Grand Tour, cu ghid audio, iar prețul unui bilet este de aproximativ 13 euro.


      Grădina cu sculpturi a fost gândită de către Jean Trehet un discipol al lui André Le Nôtre, în anul 1695. În imaginea de mai jos se vede o parte a grădinii, a Fântânei Soarelui și a faimosului Glorieta.
Aceasta a fost construită în anul 1775 și a avut ca scop punctul de observație asupra grădinii, după care a deservit ca sală de mese, de festivități și de mic dejul a împăratului Franz Joseph.      Tot aici mai este și Labirintul. Intrarea este de 3 euro.


      Plimbându-te prin împrejur poți avea surpriza de a întâlni un mic locatar al grădinilor.     Pentru o scurtă pauza vă recomand Café Restaurant Residenz Schönbrunn unde puteți savura o cafea și o felie de tort delicios.


     Palatul Hofburg este situat chiar în mijlocul orașului vechi. Acest palat a fost condus de către familia imperială până în anul 1918. În ziua de azi, acesta ”ascunde” numeroase muzee și colecții de artă, dar și încăperile în care monarhul și familia sa își trăiau viața de zi cu zi.


     Domul Sf. Ștefan este cea mai semnificativă construcție în stil gotic din Austria. Construcția domului a începu în anul 1359. Aici poate fi vizitat numeroasele bunuri ale bisericii cum ar fi pietre prețioase, texte liturgice și veșminte bisericești. Tot aici au fost înmormântați și împăratul Friedrich al III-lea, prințul Eugen de Savoia, ducele de Habsburg Rudolf al IV-lea și mulți alții.     Palatul Belvedere este construit în stil baroc și a fost reședința de vară a prințului Eugen de Savoia. Aici se află cea mai mare colecție de picturi ale lui Gustav Klimt din lume.


     Cel mai colorat loc din Viena (după părerea mea) este Hundertwasser Village. Construită între anii 1983-1985 de către administrația orașului, aici principalii locatari sunt artiști și intelectuali.


     Fiecare apartament este de mărime diferită și de culoare diferită, până și ferestrele sunt de dimensiuni diferite.  Printre obiectivele descrise de mine, mai sunt multe altele de vizitat. După cum ziceam, de fiecare dată descoperi ceva nou.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu